Curriculum vitae

Webmaster

2013 –  Heden

Toen ik destijds solliciteerde lag er alleen een ondersteunende functie voor de afdeling Communicatie. Amper een halfjaar later begonnen we aan een nieuwe website voor de PO-Raad. We begonnen met een inhoudelijke analyse van zowel de bestaande functionaliteit en content en de gewenste functionaliteiten voor de nieuwe website. De belangrijkste eisen voor de nieuwe website waren: gebruiksvriendelijkheid, geschikt voor (bijna) elk apparaat, visueel aantrekkelijk en in staat om op een goede en heldere manier de boodschap van de PO-Raad over te brengen. Daarnaast was een belangrijke eis dat de leden nog beter ondersteund zouden worden met de nieuwe website. In nauwe samenwerking met Puurpxl hebben we een nieuwe vormgeving gemaakt. Daarbij ontstond een zeer prettige samenwerking waarbij ik gedurende het traject ook de mogelijkheid kreeg om zelf een aantal onderdelen van de website te ontwerpen en op andere ook mijn stempel te drukken.

Tijdens het bouwtraject met LimoenGroen hebben wij alle technische eindjes aan elkaar geknoopt en zo hebben wij samen met alle betrokkenen binnen een jaar de PO-Raad van een nieuwe website kunnen voorzien.

Zowel binnen de organisatie als daarbuiten wordt nog steeds zeer positief gereageerd op onze website. De gebruikersstatistieken zijn ook verviervoudigd in de afgelopen jaren!

Maar zoals je begrijpt is de website van vier jaar geleden niet meer de website van nu. Zo bouwden we onder andere een ledenportaal, een intranet en nog vele andere functionaliteiten. Alles draait op een Drupal installatie wat ik binnen de open source omgevingen nog steeds de meest geschikte daarvoor vind.

Visueel heb ik in me de afgelopen tijd ingezet voor onze strategische agenda en de centen van de sector pagina. Nieuw en toch gelijkend aan de huidige website geeft die opzet de komende tijd de mogelijkheid om een aantal verhalen visueel te kunnen vertellen.

Niet alleen op het web heb ik mijn creativiteit kunnen uiten. Zo is er inmiddels ook een visuele video-huisstijl voor de PO-Raad incl. leader, lower-thirds, presentatie-sheet en afsluitende animatie. Die ook terug te vinden is in de Powerpoint-presentatie van de PO-Raad. Dit alles omdat ik geloof dat herhaling het verhaal en het merk sterker maakt.

Voorbeelden

Fotograaf

2012 –  Heden

Sinds ik kan heugen ben ik met beeld bezig. Of het nou met fotografie, grafisch ontwerp, theater, lichtontwerp, internet of video te maken heeft: beeld staat centraal. Wat communiceert het? Wat laat het je voelen? Wat laat het je zien? Al die vragen kwamen nog centraler te staan toen ik mijn eigen onderneming PASSIE IN BEELD oprichtte. Fotograaf is iets wat er altijd al in heeft gezeten maar ik pas dankzij de overstap van analoge naar digitaal fotografie echt vorm kon gaan geven. Niet alleen mijn passie voor beeld kwam daar tot zijn recht maar ook mijn passie voor theater en mensen want door mijn ervaring in het theater wist ik ook vrijwel direct de belangrijkste momenten uit voorstellingen, uitvoeringen of performances vast te leggen. De taal van het theater is mij eigen en ik denk dat je dat ook terugziet in mijn foto’s. Dat is in ieder geval wat ik van mijn opdrachtgevers terug krijg. Ook mijn mijn manier van  contact met mensen zie je volgens mij terug in het werk dat ik maak. Dat is ook waardoor ik met gemak (buiten-) portretten maak en op evenementen werk.

Geïnteresseerd? Lees dan verder onder het kopje Fotografie of bekijk hier onder een video van een foto-shoot met Vera Paganin.

Webmaster

2012 –  2013

Drukvergelijker.nl was ongeveer een halfjaar voor mijn uitzendopdracht al gelanceerd. Helaas bleek de website nog niet voldoende gebruikt te worden door de doelgroep. Tijdens mijn werkzaamheden daar heb ik met de eigenaar van de website een communicatieplan geschreven voor het verdere doorontwikkelen van de website en op welke manier wij de website verder in de markt konden zetten. Naast dit communicatieplan heb ik mij ook beziggehouden met de dagelijkse werkzaamheden van het updaten van prijsgegevens en het voeren van verkoopgesprekken met drukkerijen.

Webmaster / ontwikkelaar

2011 –  2012

Na mijn vertrek heb ik meerdere opdrachten gedaan als vormgever, webbouwer, theatertechnicus en lichtontwerper. Al die werkzaamheden heb ik hier geplaatst onder offstage producties wat daar eigenlijk de beste naam voor was. Die periode heeft me in staat gesteld om mijn eigen talenten verder te ontdekken en om op onderzoek uit te gaan. Te kijken of het zelfstandig ondernemerschap iets voor mij zou zijn en of ik mijn koers naar een hele andere tak van sport zou kunnen verleggen. Zo heb ik onder andere uitvoerig onderzoek gedaan naar de verkoop van tablets direct geïmporteerd uit China. Het kwam dicht bij de eerste testen en het importeren tot ik via mijn contacten te horen kreeg dat de situatie waaronder deze tablets gemaakt werden veel te wensen overliet. De lokale contactpersoon wilde er zelfs zijn vingers niet aan branden en dat was ik ook met hem eens en zodoende ben ik me weer op internet, theater en andere zaken gaan richten.

Internetcoördinator

2010 – 2011

Nadat ik binnen een jaar gepromoveerd was tot Internetcoördinator heb ik het reed gedane onderzoek voor een nieuwe website van Kenteq van een reeds vertrokken communicatieadviseur overgenomen. In nauwe samenwerking met de afdelingen en Room4ids hebben we een nieuwe vormgeving bepaald en die ook gepresenteerd aan de gehele organisatie. Van gesprekken met de nieuwe bouwer, het helpen bij trailers en het ontwikkelen van een mooie website met informatievideo’s over alle verschillende beroepen binnen de technische sector techniekinbeeld.nl het is al met al een zeer leuke en mooie periode geweest.

Webmaster

2009 – 2010

Ondersteuning afdeling communicatie. Ingehuurd om de van functie veranderde webmaster te vervangen heb ik de afdeling communicatie kunnen helpen met nieuwsbrieven, google-analytics en vele andere web-gerelateerde zaken.

Overige ervaring

Een overzicht van mijn overige ervaring en opleidingen

Grafische programma’s

Lightroom100%
100%
Photoshop87%
87%
Dreamweaver40%
40%
Indesign40%
40%

Internet

Google datastudio85%
85%
Google analytics65%
65%
Google adwords50%
50%
WordPress80%
80%
Drupal60%
60%
Dreamweaver40%
40%
Menu