Tijd voor een goed gesprek?

Onder de titel Tijd voor een goed gesprek? wil ik de komende periode het gesprek aangaan met mensen die een inspirerend verhaal te vertellen hebben. Een verhaal dat gaat over je eigen weg vinden, over buiten de hokjes kleuren, over kracht vinden en over het ontdekken van wie jij bent of gewoon te leven zoals jij denkt dat het moet.

Waarom?

Afgelopen jaar reisde ik drie maanden lang met een tent en een camera door Nieuw-Zeeland. Onderweg raakte ik vaak in gesprek met mensen die mij hun levensverhaal vertelden. Verhalen die mij inspireerden en kanttekeningen zetten bij wat we over het algemeen van het leven verwachten. Een voorbeeld: ik zat in Te Anau in Nieuw-Zeeland op een bankje een ijsje te eten. Naast mij stonden twee rugzakken. Er kwam een 82-jarige man op mij aflopen, ‘Wie ben jij’ vroeg hij. Ik vertelde dat ik drie maanden aan het reizen was door Nieuw-Zeeland. Dat ik globaal plan had maar vooral heel veel mooie natuur wilde zien en daarnaast wilde ervaren hoe het is om los van alles jezelf te zijn. Hij begon daarna uit zichzelf te vertellen dat hij met wat vrienden en kennissen op pad was. Dat ze ook vaak gingen lopen op dit soort tripjes en dat hij de week daarvoor een tocht van 19,5 kilometer over een bergpas had gelopen. 82 jaar, geen geraniums, geen verzorgingstehuis maar een bergwandeling maken. Ik vond dat mooi, inspirerend en een sterk contrast bij wat ik voor algemeen beeld heb bij ouder worden.

Dat soort verhalen dus. Ze hoeven niet altijd extreem te zijn zoals in het helemaal overstag gooien van je leven. Compleet iets anders of groots gaan doen maar kan ook juist gaan over een leven dat gewoon zo loopt omdat het bij je past.

Voor nu heb ik op een paar plekken kaartjes achtergelaten die doorgegeven kunnen worden aan mensen die in hun persoonlijke omgeving mensen hebben zitten met een mooi verhaal. Zij kunnen dat kaartje aan die persoon overhandigen en daarin staat een uitnodiging om met mij contact op te nemen. We gaan dan samen het gesprek aan en kijken naar hoe wij het gesprek gaan voeren. Het eindresultaat wil ik als installatie ergens tijdens festivals in de natuur of omgeving neer gaan zetten zodat bezoekers of toevallige passanten daar hun keuze kunnen maken om een van de goed gesprekken te beluisteren.

Ben jij geïnteresseerd of weet jij iemand stuur dan een mailtje naar mij via dit contactformulier: Tijd voor een goed gesprek?.

Met een hartelijke groet,

Jelle

Menu