Fotografie

Ik fotografeer vanaf jongs af aan en heb mijn passie voor fotografie zo’n 7 jaar geleden weer een nieuw leven ingeblazen door over te stappen van analoog naar digitaal. Twee jaar later legde ik mijn eerste dansvoorstelling vast. En in dat weekend gebeurde er iets moois. Ik kwam erachter dat ik de beelden die ik mijn hoofd had ook daadwerkelijk had vastgelegd.

Niet in de laatste plaats doordat mijn theaterervaring mij in staat stelde om op de eerste avond op de bar te springen de filters uit de lampen te halen en de lampen te stellen. Iets wat ook de voorstelling ten goede kwam! Al met al kwam er veel samen waardoor ik meteen voelde dat ik het kon.

Dat gevoel heb ik gelukkig nog steeds. Het mooiste blijft om met een enkele foto een verhaal te kunnen vertellen. Bij theaterfotografie wordt je geholpen door een regisseur die al een beeld op het podium heeft weten te zetten. Ik voeg daar nog mijn eigen standpunt en interpretatie aan toe en dan resulteert dan regelmatig in erg mooie momenten. Van dans tot drama, van muziek tot teksttheater, van performances tot musical ik kan op alle terreinen uit de voeten.

Al vier jaar ben ik de festivalfotograaf van Dancing On The Edge in Amsterdam. Een van de meest indrukwekkende festivals in Nederland, Makers uit het Midden oosten die met hun verhalen en geschiedenis pakkende voorstellingen maken waarvan het niet moeilijk is om onder de indruk te raken.

Ook al is de cameratas groter en zwaarder geworden de basis blijft hetzelfde.

Tevens ben ik al vijf jaar lang ben ik de huisfotograaf van de Hennie Juriëns Studio te Amsterdam. Zo breng ik vele uren in dansstudio’s door en af en toe daarbuiten.

Je snapt ik moeilijk mijn camera thuis kan laten als ik op vakantie ga.

Daarnaast zijn ook portret, evenementen, en huwelijksfotografie aan het lijstje toegevoegd. Nog niet eens te spreken van mijn vrije werk. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op passieinbeeld.nl of bekijk hierboven de video van de fotoshoot met Vera Paganin

Menu