Online

Een goed verhaal!

Elke website, elke pagina, elk bericht, post, foto, tweet, pin, animatie of video begint met een goed verhaal. Doordacht en zo helder mogelijk geformuleerd. Zonder vormgeving, zonder medium: de basis moet goed zijn!

Een goed verhaal kent vele mogelijkheden

Op welke manier komt dat verhaal het best tot zijn recht? Een artikel, foto of toch een video. Een hele website of een app? Nu al aan de slag met VR of AR of toch nog niet? Van dat soort vragen gaat mijn hart sneller kloppen! Samen op zoek naar de beste oplossing of oplossingen om het verhaal te vertellen.

Een goed verhaal geef je vorm

Beeld en daarmee een goed visueel ontwerp is de belangrijkste manier om (snel) informatie over te brengen. Waarom? Beeld wordt makkelijker en sneller door het brein verwerkt van tekst*. Laat dat nou juist mijn  grootste kwaliteit en passie zijn.

Een krachtig visueel eindresultaat is iets waar ik met heel veel plezier samen met vormgevers, fotografen, cameramensen, video-editors, ontwerpers, bouwers, illustratoren en animators aan werk. Om uiteindelijk die vorm te vinden die past bij de ontvanger, het medium en vooral het verhaal.

*Bron: eyeqinsights.com

Een goed verhaal vertel je op meerdere apparaten

Waar je vroeger nog aan een website geschikt voor een desktop genoeg had moet deze nu op zijn minst responsief zijn. Hierdoor kunnen gebruikers met zoveel mogelijk verschillende apparaten jouw verhaal tot zich nemen. Mobiele apparaten worden per slot van rekening het meest gebruikt. Mobiel eerst is daarmee geen overbodige luxe maar pure noodzaak geworden.

Ook op het vlak van gebruikersgemak is er tegenwoordig veel mogelijk en in ontwerp en bouwtrajecten zijn dat ook de belangrijkste zaken waar ik mij op focus. Daar komen ook wat technische zaken bij zoals o.a. laadtijden, toegankelijkheid, beveiliging, w3c, standaarden en privacy.

Website gebruik Verenigde staten 2017
Bron: www.stonetemple.com

Een goed verhaal wil je delen

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan en worden steeds meer als een volwaardige nieuwsbron gezien. De perfecte plek dus om (een deel) van jouw verhaal te vertellen.

Elk platform heeft zijn voor-, en nadelen en specifieke eisen maar het is vooral een zaak om uitzoeken waar jouw doelgroep zicht bevindt.

Welke platformen in Nederland het populairst zijn?

Aantal gebruikers in Nederland in miljoenen. Bron: Newcom

Een goed verhaal plan je

Een contentkalender is een handig overzicht waarop je makkelijk verschillende berichten, nieuwsartikelen, blogs etc. op verschillende kanalen in kunt plannen. Een contentkalender is bij een middelgrote tot grote organisatie ook eigenlijk niet meer weg te denken.

Ben jij op zoek naar een handige en gebruiksvriendelijke tool om dit soort en nog veel meer zaken in te plannen? Neem dan vooral een kijkje bij een grotendeels gratis tool die ik al meerdere keren succesvol introduceerde bij projecten en die ook erg goed in teams werkt: Trello

Een goed verhaal meet je

Google analytics is een prachtig programma om je gebruikers van je website mee in kaart te brengen. Enig nadeel is dat je er wel wat kennis van moet hebben om de juiste data boven water te halen. Ik wil echter dat niet alleen de direct betrokkenen weten hoe de website presteert maar dat de hele organisatie daarbij betrokken wordt. Datastudio van Google is daarvoor de oplossing. Op basis van live gegevens uit Google analytics kan iedereen in de organisatie in enkele, door mij gebouwde pagina’s, de belangrijkste informatie inzien. En dat werkt! De jaarrapportage heb ik hiermee ook van drie dagen terug weten te brengen tot een halve werkdag!

Een goed verhaal ben je trots op

Dat is het leukste om te doen: verhalen maken om trots op te zijn! Meestal doe ik dat door te zorgen dat er een goed raamwerk is om ze in te plaatsen; een website, een template of een opmaak en door te zorgen dat de techniek die daarvoor nodig is werkt. Soms doe ik dat door intensiever producties, websites en pagina’s te begeleiden. Uit die categorie een klein aantal voorbeelden:

Herontwerp door een ontwerpbureau voor mijn.poraad.nl in een door mij gemaakte animatie.

Een multimedia huisstijl die ik heb laten ontwerpen.

Een iets oudere maar nog steeds actuele video waarbij ik verantwoordelijk was voor de beeldresearch, productiebegeleiding en een grote hand had in de eindmontage.

Voor meer informatie over projecten die ik de afgelopen verwijs ik je graag naar mijn uitgebreide CV. Zin in een goed gesprek over alles wat hierboven staat? Neem dan contact met mij op!

Menu