Nikon Quickstart, Burgers Zoo

Nikon Quickstart, Burgers Zoo

Zondag, 26 mei 2012, deed ik mee aan de Nikon Quickstart in Burgers Zoo te Arnhem. Hieronder lees je mijn ervaringen en zie je het foto-verslag met de geslaagde en minder geslaagde foto’s ;-)

Wat ik als eerste wil zeggen over de workshop zelf is dat het meer dan de moeite waard is om er aan deel te nemen! Je leert in een paar uur je camera beter kennen en kunt er daardoor meer mee dan toen je de workshop binnenkwam. Dat komt o.a. door de heldere uitleg van de workshopleider maar zeker omdat je meteen in de praktijk de opgedane kennis kunt toetsen. Even een foto laten zien en je krijgt meteen commentaar en weet wat je de volgende keer anders en/of beter kunt doen. De onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. sluitertijd, diafragma, iso-waarde, scherpstellen, beeldverhoudingen en ga zo nog maar even door.

Ik wist al iets meer van fotograferen dan een starter maar aangezien er meer mensen van een iets ‘hoger’ niveau in de groep zaten paste de workshopleider zich daaraan aan zonder dat dit ten koste ging van de starters. Dat maakte ook dat er in onze sessie, in de woorden van workshopleider, meer aan bod kwam dan anders. Dat zorgde ervoor dat wij ook aan portretten toe kwamen en met de flitsen en de sterkte van de flits konden spelen. Het was een van de dingen die ik wel wist van mijn camera maar nog niet eerder gebruikte omdat ik het liefst zonder flits fotografeer. Door echter de sterkte van de flits terug te brengen tot het minimale kun je foto’s net een beetje extra geven zonder dat ze door het flitsen veel contrasten en kleuren verliezen.

Goed, je begrijpt al uit mijn verhaal dat het een must is voor elke beginnende en iets gevorderde fotograaf. Zie het maar zo; waar krijg je voor €15,- de mogelijkheid om onder begeleiding kennis en praktijkervaring op te doen in een omgeving die uitnodigt om te fotograferen? Volgens mij nergens. En als je nog niet overtuigd bent kijk dan eens goed naar je camera en vraag je eens af of je beseft dat het een stuk gereedschap is wat je in handen hebt dat, als je er goed gebruik van maakt, de meest prachtige foto’s kan maken. Wie wil dat nou niet. Nikon quickstart webite

Naast de workshop zou ik je ook aanbevelen om een of meerdere boeken over digitale fotografie te kopen en eens te kijken of er een fotografieblad is wat je aanspreekt. Ik heb zelf erg veel gehad aan bijvoorbeeld de special van Shoot over portreffotografie; wederom praktisch en helder uitgelegd. Ik heb het zelf niet uitgeprobeerd maar als het goed is kun je dat exemplaar hier bestellen Bestel de special portretfotografie

Voor de volledigheid: de foto’s zijn gemaakt met de Nikon D5100 en de AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G lens.

Menu