Nieuw-Zeeland

0
Kilometers
0
Kilometers
0
°
Gemiddeld
0
Dagen
0
Dagen
0
Foto's

Cape Reinga

Nieuw-Zeeland stond al heel lang op mijn lijstje maar wanneer ga je? Wanneer heb je de tijd en het geld om een dergelijke reis te ondernemen? Afgelopen jaar dus; een reis om niet te vergeten! De combinatie van het kamperen, het reizen met busdiensten door Nieuw-Zeeland, de mensen die ik ontmoette, de gesprekken (soms gewoon midden op straat) en daarbovenop nog die soms overdonderende en bovenal prachtige natuur. Er is zoveel te zien en te beleven dat vijf en een halve week nog lang niet genoeg was.

Paihia, Waitangi Holiday Park

Kamperen aan de andere kant van de wereld?!

Ik stond op Schiphol met een tent in mijn rugzak en weet nog goed dat ik me op dat moment afvroeg: ‘18.000 kilometer reizen om te gaan kamperen, wie doet zoiets?’ Maar ja, waarom zou je naar de andere kant van de wereld reizen om onder andere prachtige natuur te zien om dan vervolgens in een appartement of een hotel te gaan zitten? Gelukkig kreeg ik al bij mijn eerste kampeerplek meteen mijn gelijk voor die keuze!

Paihia

Ik kwam aan in een hittegolf wat temperaturen van rond de 27 graden betekende. De lucht is echter droger waardoor de hitte een stuk beter te dragen is als in Nederland. Na die eerste hele warme dagen werd het nog behaaglijker met gemiddelden van rond de 22 graden. Al met al heb ik veel geluk gehad met het weer. Een collega van mij zei voordat ik ging: “Het Zuidereiland heb ik alleen bij regen gezien”. Ik op mijn beurt bijna niet. Ja, er was begin januari veel regen. Zoveel zelfs dat ik mijn reis vanwege overstromingen om moest leggen; ik heb het dus al met al vooral weten te ontlopen.

Bay of islands, Paihia

Dolfijnen in de ‘Bay of islands’ bij Pahia, papegaaien en andere vogels op weg naar Milford Sound, de walvissen en albatrossen bij Kaikoura, de zeeleeuwen op langs de weg richting Picton zoveel om te zien.

Noordereiland op weg naar Cape Reinga

De glooiende landschappen van het Noordereiland en de snel veranderende en ruwe  landschappen van het Zuidereiland. Het was af en toe alsof een filter voor mijn ogen zat wat alles mooier maakte. Wrijven hielp niet. Het bleef er zitten want waar ik ook keek het was bijna overal even prachtig.

Milford Sound, Milford

Het hoogtepunt van de reis was toch wel de reis naar de Milford Sound. Een leuke en kleine groep toeristen die samen met een erg aardige chauffeur/gids maakten de reis al een belevenis. Dan daar aan te komen, de boot op te stappen en door dit prachtige, overdonderende en overweldigende landschap te varen maakte het tot iets heel ergs bijzonders.

Bistronomy Napier

Ik heb heel veel zelf gekookt. De campings hebben namelijk bijna allemaal wel kookplaten en gas-barbecues. Soms moet je jezelf echter verwennen en zeker hier. 40 kilometer gefietst door en in de omgeving van Napier. Dit was een prima afsluiting van de dag! De koks wisten trouwens voordat ik het zelf wist al dat ik een foto ging maken, ze gingen er alvast klaar voor staan zoals je ziet.

Christchurch

De reis bracht me van Amsterdam naar Auckland, Paihia, Cape Reinga, Wangarei, Auckland, Queenstown, Milford Sound, Te Anau, Lake Tekapo, Christchuch, Kaikoura, Wellington, Taupo, Napier, Auckland en weer terug Amsterdam. Zoveel al gezien en ook nog zoveel over!

Kiwi Holiday Park, Napier

Dat is ook de reden dat een jaar later terugging. Drie maanden om precies te zijn. dat paste niet in een bericht 😉

En wie weet kan ik je later dit jaar weer de groeten doen vanaf de andere kant van de wereld 😉

Menu