Bestemming onbekend

24.95

Bestemming onbekend is een verzameling van zo’n 50 gedichten en liedteksten die Jelle IJntema door de jaren heen schreef, vergezeld door een even groot aantal foto’s van zijn hand.

Categorie:

Beschrijving

Met maken van deze bundel is een langverwachte wens in vervulling gegaan. Na jaren zoeken naar de juiste vorm legde ik met vorig jaar, met onder andere de foto’s van een reis door Nieuw-Zeeland, in drie dagen de basis voor deze bundel. Fotograferen is iets wat na lange afwezigheid zo’n tien jaar geleden weer terugkwam in mijn leven en naast mijn passie ook onderdeel is geworden van mijn werkende leven. Het schrijven van gedichten en liedteksten gebruik ik al heel lang als uitlaatklep, als de manier om dingen een plek te geven. Soms gaat bijna als vanzelf en soms duurt het jaren voordat ik het goed onder woorden kan brengen. Het zijn soms net opgaven die ik krijg of mijzelf toebedeel: geluk, schoonheid, balans, onbegrip, samen, alleen, de lach en de traan, het leven en het afscheid. Alles zit er wel in.

Het inzoomen en ontrafelen van wat je daadwerkelijk voelt is daar een bijzonder onderdeel van. Tijdens die innerlijke reis vind ik in de details soms de woorden en daarbij iets van een wonder van het leven zelf; de momenten waarop woorden als vanzelf op hun plaats vallen:

en zie hoe jouw woorden
tegen een opkomende zon
met je gedachten zullen vallen
in volle overgave op het gras
waarvan je even mag genieten
omdat de wereld met haar regelmaat
haar wende elke dag weer maakt

Een doorvoelde bundel gedichten en liedteksten dus, voorzien van prachtige foto’s, die samen herkenning, bezinning, ontroering, liefde, geluk, verdriet, melancholie, schoonheid en hoop over weten te brengen.

Nu te koop!

Extra informatie

Levering

3 werkdagen (spoedtoeslag € 4,95), 14 dagen

Menu